1 فروردین 1400
بهمنظور توسعه فعاليتهاي شرکت، از ابتداي تيرماه 1399 در گروه آبياري و زهکشي شرکت مهندسي مشاور طوسآب، فعاليت مطالعات آبزيپروي آغاز گرديده است.
خدمات قابل ارائه در زمينه آبزيپروري بشرح ذيل ميباشد:
- مطالعه و امکانسنجي انجام پروژههاي آبزيپروري
- تهيه طرحهاي توجيهي فني و اقتصادي پروژههاي آبزيپروري
- انجام مطالعات اقليمي، هيدرولوژي، خاکشناسي جهت انجام پروژههاي آبزيپروري
- بررسي و مطالعه پتانسيلهاي موجود در سدها، آب بندانها و.. کشور جهت انجام پروژههاي آبزيپروري
- طراحي و اجراي سيستمهاي مدار بسته آبزيپروري، سيستمهاي اکواپونيک، سیستم مدار بسته تکثير آبزيان و سختپوستان، غذاي زنده و جلبک
- طراحي و اجراي و ارائه فرمولاسيون غذايي جهت احداث کارخانجات خوراک آبزيان
- ارائه خدمات فني در زمينه تجهيزات آبزيپروري
همچنين در طول اين مدت همکاران گروه آبياري و زهکشي شرکت مهندسي طوس آب جهت نشر دو مورد کتاب در زمينه آبزيپروري که توسط آقاي دکتر شکوه سلجوقي (همکار جديد) تأليف يا ترجمه شده، همکاري فعال داشتهاند.
الف- کتاب «تصفيه زيستي، اصول و کليات کاربردها در فرآيند لجن فعال و تصفيه آب در آبزيپروري» (به صورت تأليف و گردآوري)
چکيده: پرورش گونههاي مختلف از آبزيان با تراکم بالا در محيطهاي محصور پرورشي نيازمند استفاده از تکنولوژيهاي بهروز ميباشد. کمبود منابع آبي مناسب سبب تمرکز تلاشها و تحقيقات در زمينه پرورش متراکم آبزيان با استفاده مجدد از آب و سيستمهاي مدار بسته پرورش آبزيان گرديده است. در سيستمهاي مدار بسته آبزيپروري حذف آمونياک و تبديل آن به ترکيبات نيتروژندار با خطرات کمتر صورت میگیرد. اين امر از طريق پالايش زيستي در بيوفيلترها و با عملکرد موثر جوامع باکتريايي شورهزا و شورهزدا صورت ميگيرد. در اين کتاب به شرح کلياتي در مورد عملکرد بیوفیلترها پرداخته شده است.
ب- کتاب «سيستمهاي توليدي در آبزيپروري» (به صورت ترجمه)
چکيده: نياز روز افزون به تأمين غذاي با منبع پروتئين آبزيان سبب افزايش فشار صيادي و در نتيجه کاهش ذخاير آبزيان طي سالهاي اخير گرديده است. در اين کتاب براي کمک به درک بهتر خواننده و توسعه آبزيپروري به معرفي روشهاي مختلف پرورشي آبزيان از قبيل پرورش در قفس، سيستمهاي مدار بسته آبزيپروري، سيستمهاي مبتني بر بيوتوده، پرورش در کانالهاي دراز استخري، پرورش در مناطق حفاظت شده دريايي و اقيانوسي، سيستمهاي آبزيپروري دستهبندي شده و ساير روشهاي پرورشي پرداخته شده است.
همچنين مقاله ذيل که با همکاري آقاي دکتر ظهير شکوه سلجوقي تهيه شده، جهت چاپ براي نشريه پژوهشهاي ماهي شناسي کاربردي مورد پذيرش قرار گرفته است.
«مقايسه مورفومتريک درونگونهاي و بينگونهاي سه گونه ماهي از جنس Istiblennius در سواحل حوضه مکران»
نويسندگان: فاطمه طباطبايي يزدي، فاطمه امانتي، ظهير شکوه سلجوقي، اميد صفري
پذيرفته شده نهايي در نشريه پژوهشهاي ماهي شناسي کاربردي
همکاران: دکتر ظهير شکوه سلجوقی-مهندس رضا تقديسي